Muslinger er i Danmark blåmuslinger der er overalt i havet omkring os. De dyrkes på liner i Svendborgsund og i Limfjorden. Linemuslinger er pæne, hele og rene uden for meget skæg og ikke mindst næsten uden sand i, så de er lige til at gå til. Muslinger koster i supermarkeder på tilbud ca 25-30 kr per kg, og hos min fiskehandler på torvet 45 kr per net med nok 1 kg. i.

Så en gudespise til en rimelig penge. Hvis man har lidt af tilbehøret til i haven eller på hylden koster en hovedret fra 20 kr.

Det er nemt at lave og serveres straks og man spiser delvist med fingrene så hvad kan man forlange mere af en gudespise.


Jeg har først mine 2 egne favorit opskrifter, dernæst er nævnt en del andre som jeg har eller snarest skal prøve.


Hvis du vil vide mere om blåmuslingen kan du checke denne hjemmeside: http://www.muslingeerhvervet.dk


Der er tonsvis af hjemmesider med opskrifter på blåmuslinger, men jeg foretrækker dem simple uden for meget hokus pokus. Og så med et godt ciabatta eller andet smagfuldt brød til, samt et glas eller to af en tør hvidvin eller tør cava til.

Senere vil jeg sætte gode køb af vine til muslingerne ind her.

Husk at enhver idiot kan købe en flaske tør hvidvin eller champagne til 1200 kr, men de færreste evner at smage sig til en god vin til ½ hundrede kroner ;-)

 

For alle muslinger gælder at de skal renses grundigt, linemuslinger er meget nemme at rense og indeholder næsten sldrig sand orn ;-( 

 

Fremgangsmåde
Skyl muslingerne i flere hold i koldt vand ( Linemuslinger er utroligt rene og 1-2 gang skyllevand er nok ).

Bank de muslinger, som har åbnet sig, hårdt i bordet. Hvis de ikke har lukket sig efter et par min., kasseres de.

 

 

----------------------------------------------------------

 

 

Muslinger:


Muslinger med spaghetti.


1 kg. Muslinger

1 ds. Hakkede tomater

1c dl tør hvidvin

Frisk parmesan ost revet

1-2 fed hvidløg

1 spsk. Olivenolie

1 forårsløg

Basilikum, salt og peber efter smag

3 spsk. Grofthakket bredbladet persille eller kruspersille

300 g. spaghetti


Rens muslingerne. Svits hvidløg og finthakket forårsløg i olivenolie

Tilsæt 1 dl. Hvidvin.Damp muslingerne i 4-5 minutter under låg. Ryst gryden let under dampningen.

Tilsæt tomater og lad simre i ca. 2 minutter. Smag til med salt, peber og basilikum.

Kog spaghettien som anvist på pakken al dente. Hæld de dampede muslinger med tomaten over spaghettien og drys med persillen og den revne parmesan ost. ( Der er måske for megen sovs af en hel dåse tomater).


----------------------------------------------------



Soupe de moules


Muslingesuppe.


2 kg. Muslinger

100 g. knoldselleri

200 g kogte kartofler delt i kvarte og skåret i skiver

½ l. piskefløde

ca. 2 dl. Vand

Citronsaft til smag

200 g. porrer kun det hvide ( bløde)

Kørvel

50 g. smør 1 spsk. Olivenolie

Salt og peber efter smag

100 g. gulerødder skåret i julienne

Tynde strimler

2 g. safran ( Gurkemeje kan lave farven men ikke smagen ;-) )


 

 

 

Den helt simple:


Muslinger i hvidvin

Ingredienser: 

 

pers.

1 kg frisk musling

1/2 løg

2 fed hvidløg

1/2 stk frisk chilipeber

½ l tør hvidvin

1-2 stk laurbærblad

4 spsk frisk persille

1/2 tsk bordsalt

1/2 tsk peber


Fremgangsmåde:
-Skyl muslingerne og skrub dem om nødvendigt med en børste. Smid åbne muslinger væk.

-Pil løg og hvidløg og hak dem groft. Flæk chilien ( kan udelades ) på langs. Skyl kernerne ud, snit resten ganske fint. (De rensede chilier knuses eller hakkes fint).

-Kom vin, løg, hvidløg, chili og laurbærblade i en meget stor gryde. Lad det koge op, krydr med persille, salt og peber.

-I med muslingerne, på med låget og vent ca. 6-7 minutter. De fleste muslinger har allerede åbnet sig efter denne tid. Kog dem eventuelt videre 2-3 minutter og se, hvad der så sker. Alle lukkede muslinger smides væk, og retten skal på bordet med det samme.

-Bestikket har man, når man har spist den første musling: Fisk muslingekødet ud af skallen, pil så med den frie muslingeskal alle andre muslinger ud af deres hus. Suppen suges op med brødet.

 

 

Den lidt udbyggede opskrift:

 

Dampede muslinger i hvidvin og urter

 

4 portioner.

Som hovedret beregnes 1 kg muslinger pr, portion. Som forret ca. 500 g

2 kg muslinger
1 løg i tynde både
4 fed hvidløg
2 glas hvidvin
1 lille skvæt Pernod
1 stor kvist timian
1 stor dusk persille
lidt havsalt og friskkværnet peber

Muslingerne stilles i vasken i en stor skål under rindende vand i en halv time for at skylle evt. rester af sand ud af dem. ( Det er ikke nødvendigt med linemuslinger de skylles og renses for urenheder og skægtråde)
Muslinger, der ikke lukker sig efter et let dunk mod vasken, skal kasseres.
Steg løg og hvidløg i olien, uden at de tager farve.
Tilsæt hvidvin, Pernod og krydderurter, og kog i 2 min.
Tilsæt muslingerne, læg låg på, og skru op for varmen.
Ryst gryden lidt undervejs.
Når muslingerne har åbnet sig er de færdige - det tager cirka 6-7 min.

Server muslingerne i dybe tallerkener.
Server brød i store klodser til.

En rustik ret som er et himmerigs måltid.

Kilde: http://www.madabc.dk/



Den italienske udgave:

Spaghetti med muslinger, hvidløg og hvidvin

Ingredienser 2 pers.


1 kg muslinger

400 g spaghetti

2 fed hvidløg

1 bdt bredbladet persille ( Krus persille kan også bruges )

2 spsk oliveolie

2 dl. Hvidvin

½ tsk. citron

5 g. frisk chilipeber

Havsalt

Groft sort peber.


Sæt en stor gryde letsaltet vand over til spaghetti, og kog den i det antal min., som er angivet på pakken - minus 2 min.

Skær hvidløgene i tynde skiver. Hak persillen groft.

Varm halvdelen af olien op på en stor pande, og svits hvidløgene 10-20 sek., uden at de bliver brune.

Tilsæt muslinger, persille, citronskal, chili og hvidvin, og kog i 5 min.

Hæld den næsten færdige pasta i en sigte, kom den tilbage i gryden, når den er dryppet af, og hæld muslinger og sauce over pastaen.

Kog spaghettien godt igennem i 2 min., tilsæt halvdelen af olivenolie, og smag til med salt og peber.

Servér med det samme, når spaghettien er færdig. Stil en tom skål på bordet til de tomme muslingeskaller. Slut måltidet af med en stor skål salat.



Blåmuslinger Thaistyle

 

Ingredienser:

1 net flotte friske smukke danske (min 1kg til 2 personer) blåmuslinger,
2 skalotteløg,
2 fed hvidløg,
1 spsk. Sesamolie eller olivenolie
1 spsk. rød karrypasta,
1 skvæt hvidvin, 1½ dl god tør hvidvin, men ikke den til 100 kr flasken.
1-2 dl kokosmælk,
2 bundter bok choy (kan erstattes med sølvbede skåret i mundrette hapsere),
1 rød peberfrugt,
1 frisk chili,
lidt koriander,
et par limeblade,
1 lime,
lidt ingefær, 

lidt fiskesauce,
2 forårsløg

Fremgangsmåde:

Kontroller muslingerne:
1. Skyl dem gentagne gange i koldt vand og skift vandet et par gange. Så skylles sandkorn og andet skidt af dem. Rod bare godt rundt i dem.
2. Kontroller og kassér nu alle åbne muslinger og dem, hvis skal er knækkede.
3. Brug eventuelt en urtekniv til at skrabe alger og tage tang af muslingerne, hvis der skulle være det.
4. Så er du klar til dampning... bare husk: Muslinger skal være lukkede fra start og åbne til slut. Så kommer I igennem måltidet uden risiko for dårlige muslinger.

Hak skalotteløg og hvidløg meget fint!

Tag en god tykbundet gryde og varm skalotteløg, chili, rød karrypasta og hvidløg op i olien, til de er klare og bløde.

Put de ordnede muslinger i gryden sammen med lidt hvidvin, limeblade og kokosmælk og skru helt op for blusset.

Ryst gryden efter et minuts tid.

Tag gryden af varmen efter yderligere 1 1/2 minuts tid. Og lad det trække et minut under låg. Tag muslingerne op.

Kog saucen ind og smag til med fiskesauce.

Imens hakkes koriander og forårsløg fint til pynt.

Skær peberfrugt i tynde strimler og tilsæt denne sammen med Bok Choy og meget fintsnittet ingefær og varm igennem i 30 sekunder. Vend muslinger i og vend et par gange i 30 sekunder.

Drys med urter og springløg, samt et dryp lime.



Fra DR.dk er der her 2 opskrifter:


Allan Thallaug er Kok på Restaurant MellemRum i Århus og han har to gode muslinge-opskrifter.

Dampede muslinger a la Rabatten, 4 personer

  • 2,5 kg rensede blåmuslinger

  • 1 spsk. Olie

  • 1/2 zittauerløg finthakket

  • 2 fed pillede hvidløg i skiver

  • 1 porre i tynde strimler

  • 1 mellemstor gulerod i tynde strimler

  • 100 g selleri i tynde strimler

  • 1 dl hvidvin

  • 2 dl piskefløde

  • 5 kviste timian finthakkede

  • Salt og peber

Start med at rense muslingerne.
Skræl og skær herefter løg og rodfrugterne.

Sæt en stor gryde med låg over ved høj varme. Smelt smørret heri og kom løg og hvidløg i gryden.
Når urterne begynder at tage farve tilsættes muslingerne og hvidvinen og låget kommes på.

Herefter dampes muslingerne i 5 min. og de resterende ingredienser (minus fløde) tilsættes og der dampes videre i ca. 5 min.

Herefter tages muslingerne op og kommes i en serveringsskål.

ALLE Muslinger der ikke har åbnet sig kasseres!

Herefter tilsættes fløden den resterende lage som koges op og smages til med salt og peber.
Lagen hældes over muslingerne og retten er herefter klar til servering.

Serveres med lækkert hjemmebagt brød.

 

 

Moules mariniére, 4 personer

(hvidvinsmarinerede muslinger)

  • 2,5 kg rensede muslinger

  • 1/2 zittauerløg finthakket

  • 2 dl hvidvin

  • 1 spsk. Olie

  • 1 porre i tynde strimler

  • 1 mellemstor gulerod i tynde strimler

  • 100 g selleri i tynde strimler

  • En stor håndfuld hakket bredbladet persille

  • Salt og peber

Opvarm olien i en stor gryde ved middelvarme.
Når olien er varm, tilsættes løgene.
Løgene steges i 2 min. indtil de lige er blevet bløde og begyndt at tage farve.

Tilsæt vinen og bring den i kog (skru helt op for varmen).
Tilsæt muslingerne, krydr med salt og peber og kom låget på.

Damp muslingerne i ca. 8 min.

Herefter tages muslingerne op og kommes i en serveringsskål.

ALLE muslinger der ikke har åbnet sig kasseres!

Lagen i gryden smages til og koges op med porre, gulerod og selleri.
Lagen hældes over muslingerne sammen med den frisk hakkede persille.

Serveres med frisk bagt brød.



På Gastromand.dk er følgende 2 opskrifter fundet:

4 personer

Moules mariniéres
2 kg muslinger (friske eller frosne ( Man bruger bare ikke frosne ;-( )
2 løg
3-4 fed hvidløg
1 porrer
1 lille bundt persille
1 pæn kvist timian
½ flaske tør hvidvin
Lidt olivenolie
Salt og friskkværnet peber



Hvis du vælger de friske, hvilket er at anbefale, er det uhyre vigtigt, at man sikrer en grundig rengøring. Hver musling renses grundigt under rindende vand. Husk dette tip: Hvis muslingen er åben, så bank den mod vasken og læg til side, de muslinger som ikke har lukket sig efter et par minutter kasseres med det samme. Efter dampningen skal alle så være åbne, ellers kasseres de også.

Fat en gryde, der er stor nok til at rumme muslingerne. Hak løg og hvidløg fint og skær det hvide af porren i tynde ringe. Hak persille med stilk groft. Hæld lidt olie i gryden og sæt den over ilden. Kom løg, hvidløg, porre, persille og timian ved og lad det sautere en stund under omrøring. Det skal ikke brunes, blot sauteres til dem falder sammen.

Så hældes hvidvinen på, og når det koger op, tilsættes de rensede muslinger. Kværn godt med peber over muslingerne og læg et tætsluttende låg på. Ryst gryden af og til, så muslingerne bytter lidt plads. Varmen skal være høj.

Efter 7-8 minutter skulle muslingerne have åbnet sig, eller må man give dem lidt længere- men endelig ikke for længe, for så bliver de hårde og triste. Smag til med salt. Nu kan man faktisk sagtens servere muslingerne sammen med suppen. Er man ambitiøs og skal det være lidt bedre, så følg opskriften videre:

Moules au Safran

Ingredienser
Suppen og muslinger fra ovenstående
1 stort nip safran
1 stort glas Noilly Prat
2 dl. fløde

Si suppen fra og kog den ind sammen med et stort glas Noilly Prat. Tilsæt 2 dl fløde samt et stort nip safran, og lad suppen koge igennem for svagt blus til safranen sætter farve i suppen.
Smag til med salt og peber og kom muslingerne i.

En chardonnay er fortrinlig til disse 2 retter ;-)



Spaghetti med muslinger, hvidløg og hvidvin

Personer: 4

Du skal bruge:
1 kg muslinger
400 g spaghetti
2 fed hvidløg
1 lille bundt bredbladet persille
2 spsk olivenolie
2 dl hvidvin
revet skal af ½ citron
¼ tsk chiliflager
salt og peber
Sådan gør du:
  • Skyl muslingerne i flere hold i koldt vand. Bank de muslinger, som har åbnet sig, hårdt i bordet. Hvis de ikke har lukket sig efter et par min., kasseres de.
  • Sæt en stor gryde letsaltet vand over til spaghetti, og kog den i det antal min., som er angivet på pakken - minus 2 min.
  • Skær hvidløgene i tynde skiver. Hak persillen groft.
  • Varm olien op på en stor pande, og svits hvidløgene 10-20 sek., uden at de bliver brune.
  • Tilsæt muslinger, persille, citronskal, chili og hvidvin, og kog i 5 min.
  • Hæld den næsten færdige pasta i en sigte, kom den tilbage i gryden, når den er dryppet af, og hæld muslinger og sauce over pastaen.
  • Kog spaghettien godt igennem i 2 min., tilsæt 1 spsk olivenolie, og smag til med salt og peber.
Servér med det samme, når spaghettien er færdig. Stil e skål på bordet til de tomme muslingeskaller. Slut måltidet af med en stor skål salat.
Tip: I stedet for muslinger kan du anvende jomfruhummer.
Fra fisk 2 gange om ugen har jeg klippet følgende opskrifter:
Grillede blåmuslinger

Personer: 2

Du skal bruge:
Ca. 1 kg levende blåmuslinger
Sådan gør du:
  • Skyl blåmuslingerne i flere hold koldt vand. Bank de muslinger, som har åbnet sig, hårdt i bordet. Hvis de ikke har lukket sig efter et par min., kasseres de.
  • Læg muslingerne på alufolie eller i en alubakke på grillen. Så forsvinder den gode kraft ikke ned i gløderne.
  • Når skallerne åbner sig efter et par minutter, er muslingerne serveringsklare.
  • Krydr med salt og peber.
  • Muslinger, der ikke har åbnet sig, kasseres.

Julesuppe med safran og muslinger

Personer: 4

Du skal bruge:
400 g levende muslinger
1 dl hvidvin
1 løg
½ tsk safrantråde
1 dåse kokosmælk
200 g grøntsags-wokblanding (frost)
Sådan gør du:
  • Sortér de muslinger fra, der ikke lukker sig, når du banker på dem.
  • Damp muslingerne under låg med hvidvin og finthakket løg i 2 min.
  • Tag muslingerne op. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
  • Tilsæt safran, kokosmælk og wokblanding.
  • Lad suppen koge i 4 min.
  • Tilsæt muslingerne igen.

Tip! Servér med tomat-hvidløgsbrød.

Spaghetti med muslinger, hvidløg og hvidvin

Personer: 4

Du skal bruge:
1 kg muslinger
400 g spaghetti
2 fed hvidløg
1 lille bundt bredbladet persille
2 spsk olivenolie
2 dl hvidvin
revet skal af ½ citron
¼ tsk chiliflager
salt og peber
Sådan gør du:
  • Skyl muslingerne i flere hold i koldt vand. Bank de muslinger, som har åbnet sig, hårdt i bordet. Hvis de ikke har lukket sig efter et par min., kasseres de.
  • Sæt en stor gryde letsaltet vand over til spaghetti, og kog den i det antal min., som er angivet på pakken - minus 2 min.
  • Skær hvidløgene i tynde skiver. Hak persillen groft.
  • Varm olien op på en stor pande, og svits hvidløgene 10-20 sek., uden at de bliver brune.
  • Tilsæt muslinger, persille, citronskal, chili og hvidvin, og kog i 5 min.
  • Hæld den næsten færdige pasta i en sigte, kom den tilbage i gryden, når den er dryppet af, og hæld muslinger og sauce over pastaen.
  • Kog spaghettien godt igennem i 2 min., tilsæt 1 spsk olivenolie, og smag til med salt og peber.
Servér med det samme, når spaghettien er færdig. Stil e skål på bordet til de tomme muslingeskaller. Slut måltidet af med en stor skål salat.

Gratinerede muslinger

Personer: 4

Du skal bruge:
Ca. 3 kg friske muslinger
Ca. 400 g rasp – f.eks. japansk
Rasp
En god olivenolie
Ost til gratinering
1 citron
Lidt frisk dild
Sådan gør du:
  • Pil de friskdampede muslinger ud af skallen.
  • Vend dem i en god olivenolie og bagefter i rasp.
  • Læg muslingerne på et bagepapir.
  • Riv osten og drys over. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Sæt muslingerne i en 200 grader varm ovn i 8-10 minutter. Muslingerne skal være lysebrune og sprøde.
  • Halvér en agurk, skrab kernerne ud med en ske. Skær agurken i små tern.
  • Hak ½ rød chili uden kerner og lidt dild.
  • Vend det sammen og smag til med salt.
Kilde: Foreningen Muslingeerhvervet


Dampede muslinger

Personer: 4

Du skal bruge:
Ca. 800 g. friske muslinger pr. person.
Væde (vand, hvidvin, øl eller flåede tomater)
Salt
Safran
Krydderurter
Sådan gør du:
  • Hæld 2-3 cm væde i bunden af en gryde. Tilsæt lidt salt og safran.
  • Når vandet koger, hæld muslingerne i, læg låg på og damp i 5-8 minutter. Ryst gryden et par gange.
  • Tag muslingerne op af gryden. De muslinger, der ikke har åbnet sig helt, kasseres.
  • Sigt saften gennem en fintmasket sigte. Drys med hakkede krydderurter og servér med det samme.
Kilde: Foreningen Muslingeerhvervet
Tomatsuppe med muslinger

Personer: 4

 

Du skal bruge:
1 ds. flåede tomater
1 håndfuld grofthakket løg
1 tsk finthakket ingefær
Saften af ½ lime
1 stjerneanis
1 liter fiskefond
4 dl muslingefond med safran
Sådan gør du:
  • Hæld alle ingredienser i en gryde og kog i en halv times tid
  • Smag til med salt, peber og limesaft
  • Servér med godt brød
Der serveres frisk dampede muslinger til se opskrift aller øverst.


Muslinger i hvidvin og flødesauce.

Moules de frites ala Provence.

Muslinger i hvidvin og flødesauce

Pr person:

  • 500 g muslinger

  • 1 finthakket løg

  • 1/2 stærk chili, skæres i bitte små stykker

  • 1-2 fed finthakket hvidløg

  • 1/4 fl. tør hvidvin

  • 1 dl piskefløde

  • en lille håndfuld hakket bredbladet persille

  • olivenolie

  • salt og peber

Muslingerne renses og de åbne muslinger kasseres (hvis de lukker sig ved et let bank, så er de stadig levende og helt fine)

Løg, chili og hvidløg sauteres i olivenolie i en stor gryde, til de er lækkert gyldne og gennemsigtige. Ca 3-4 minutter ved middelvarme. Kom muslingerne og hvidvin i og vend det hele sammen.

Låg på gryden, skru op for varmen, det skal koge og vent i 5-10 min.

Når muslingerne åbner sig, sigtes suppevandet fra i en mindre gryde. Muslingerne bliver i den store gryde med låg på for at holde varmen.
Suppevandet skal nu koges ind til 2-3 spsk fond. Der skrues op for varmen og så skal det ellers boblekoge i x-antal minutter. Det går forholdsvis stærkt. Mellem 5-15 minutter, så hold godt øje med at det ikke koger tørt. For så er det hele ødelagt og det vil være rigtig ærgeligt… Men når du står med 2-3 spsk fond, så tilsætter du fløden koger kort op og smager til med salt og peber.
Det hele vendes sammen med muslingerne og den finthakkede bredbladet persille.

Serveres i dybe tallerkner med håndskårne ovnbagte fritter on the side.

Spaghetti med muslinger.


Servering 2-3 personer.


Ingredienser:

1 kg muslinger

1 cl hvidvin tør

1-2 fed hvidløg

1 forårsløg

3 spsk. groft hakket bredbladet persille eller alm. Kruspersille.

1 ds. Hakkede tomater

Frisk parmesan ost (Parmigano)

1 spsk olivenolie

Basilikum salt og peber efter smag

300 g. frisk spaghetti


Rens og skyl muslingerne hvis de er åbne bankes de mod kanten af vasken og de lukker sig

Alle de lukkede muslinger kan bruges de åbne eller knækkede smides ud, det betaler sig ikke at prøve.

Svits hvidløg og finthakket forårsløg I olivenolie. Tilsæt 1 dl. Hvidvin.

Damp muslingerne 4-5 minutter under låg. Ryst gryden let under dampningen.

Tilsæt tomater og lad det simre I 2 minutter. Smag til med salt, peber og basilikum.

Spaghettien koges som anvist på pakken frisk spaghetti 3-5 min, tørrede fra pakke fra 12-15 minutter. Hæld de kogte spaghetti I et dørslag og overhæld dem kort med koldt vand. Spaghettien afdrypper og hældes I en skål. Muslingerne hældes over spaghettien og drys med persille og reven parmigano. Hvis der er for megen sovs spares der lidt på den.


------------------------------------------


Soup de Moules Muslingesuppe


Servering 4 personer.


Ingredienser:

2 kg friske muslinger

200 g. kartofler delt i kvarte og skåret i skiver

ca. 2 dl. vand

200 g porrer

50 g. smør

100 g. gulerødder skåret i julienne små strimler.

100 g. knoldselleri skåret i julienne

½ l piskefløde

Citronsaft

Kørvel

Peber og måske lidt salt

2 g. safran ( kan udelades) måske lidt gurkemeje for farvens skyld.


Rens og skyl muslingerne hvis de er åbne bankes de mod kanten af vasken og de lukker sig

Alle de lukkede muslinger kan bruges de åbne eller knækkede smides ud, det betaler sig ikke at prøve.



Hvidvins dampede muslinger.

Til 2 personer.

2 kg friske blåmuslinger

2 gulerødder

30 g smør

1 løg

1 porre

1 bundt persille

2 fed hvidløg

½ liter tør hvidvin

Salt og peber



Skær gulerødder porre løg og hvidløg i fine stykker og svits disse i smør i en stor gryde. Tilsæt hvidvinen og lad det små koge i 10-15 minutter. Tilsæt godt med salt og peber. Tilsæt den finthakkede persille . Lad saucen/suppen afkøle helt.

Muslingerne skylles og renses, de åbne der ikke lukker sig kasseres. Fjern trådene.

Læg muslingerne i den afkølede gryde og rør rundt.

Læg låget på gryden og kog/damp muslingerne på højeste blus i 5-6 minutter- gryden skal af og til rystes med låget på. Muslingerne åbner sig under dampningen.

Serveres med groft godt brød til.



Muslinger a la catalana.


Opskrift til 2 personer.

2 kg. muslinger

2 fed hvidløg

2 løg

1 kg. Tomater ( 2 dåser)

4 spsk. Olivenolie

½ liter tør hvidvin

1 tsk. Salt

Frisk malet peber

1 bundt basilikum



Løg og hvidløg skæres fint. Tomaterne flåes og skæres i stykker. Svits løg ohg hvidløg i olivenolien i en stor gryde. Tilføj hvidvinen og kog det kort op. Tilsæt tomaterne og læg låg på gryden. Dette simrer i 20 minutter på laveste blus. Tilsæt salt og peber efter smag. Gryden afkøles. Muslingerne skylles og renses.


Læg muslingerne i den afkølede gryde og rør rundt. Derefter lægges låget på og lad muslingerne koge i 7 minutter. Under kogningen rystes gryden. Pyntes med basilikum ved serveringen. Serveres med godt groft brød til.

Kan evt. serveres med spaghetti eller pasta til men så er serveringen til min. 4 personer. Jeg ville så tilsætte lidt flere muslinger ;-)

Forsiden