Sild parat til at lave din favorit spegesild af. |
Til påskefroskoten i Østre Kjul 2012, lavede jeg fire forskellige slags marinerede sild, jeg har valgt de 2 bedste til at sætte herind. Hvis du vil have gode ideer til andet end de traditionelle sild så se på www.lykkeberg.dk der er der 100 forskellige opskrifter, så det er bare at prøve løs. Min personlige favorit til påskefrokosten var denne: Middelhavssild med soltørrede tomater Tilsæt 1-2 tsk. olie fra glasset med soltørrede tomater. Fordel tomatsalsaen over sildene og drys med friskkværnet peber. Peberen er vigtig. Serveres som al god sild på et stykke godt gerne hjemmebagt rugbrød ( vi foretrækker softkerne brød fra bager Wendorff i Fåborg ) smurt med smør.
Dildsild: Ingredienser: 3-4 faste marinerede sildefileter (gammeldags modnede Hirtshals Sild). Fremgangsmåde: Si væden fra sildene og dup dem helt tørre med et stykke køkkenrulle. Smager godt når man er til sild med dressing. Til julefrokosten 2011 lavede jeg denne sild der skabte lykke hos 80% af familien: Porresild Ingredienser: 6-8 mar. sildefileter 200 g mayonnaise 200 g creme fraiche 4 porrer kun det hvide til cremen. 2 fed hvidløg.
Hæld lagen fra sildefileterne og tør dem med køkkenrulle, del dem i passende mundrette stykker. Porrerne skæres i tynde ringe der røres i cremen. Mayonnaise og creme fraiche røres sammen, og de øvrige ingredienser blandes i. Cremen smages til med lidt salt og peber. Sild og creme røres sammen. Retten pyntes med tyndtskårne ringe af det grønne af porrerne. Og så skal denne afprøves også: ÆGGESALAT MED KARRYTil 6 personer Gem lidt hakket æggeblomme til pynt. En sild som jeg vil prøve næste gang jeg står for silden, er denne opskrift af Claus Meyer fundet på nettet ( www.sildensdag.dk ): Bondesild
Gengivet fra Claus Meyer www.clausmeyer.dk hvor du også finder andre opskrifter.
Ingredienser: 2 rødløg 3 gulerødder 1 dl. koldpresset rapsolie 1 dl. æbleeddike 1 dl. rørsukker 1 dl. vand 4 laurbærblade 1 spsk. hele sorte peberkorn 1 spsk. enebær 1 spsk. korianderfrø 2 spsk. grov sennep 10 marinerede sildefileter af god kvalitet (gammeldags modnede). 1 stort bundt dild Fremgangsmåde: Pil løgene og skær dem i både. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Kom løg og gulerødder i en gryde sammen med resten af ingredienserne undtagen dild og sildefileter. Kog lagen op og tag den af varmen og lad lagen køle godt af. Kom sildefileterne i et stort sylteglas og hæld den kolde lage over dem. Kom plukket dild med ned i glasset. Luk glasset tæt, sæt det i køleskabet og lad bondesilden trække i minimum tre dage, gerne en uge, inden der spises af dem. Server bondesilden på rugbrød og top med rå løg og evt. frisk dild. Bondesild kan holde sig ca. 2-3 måneder uåbnet i køleskab, og ca. 20-25 dage når glasset er blevet åbnet. Den bliver lavet til julefrokosten 2012 ;-) så er familien advaret.
|