Forsiden

 

Forsiden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sild parat til at lave din favorit spegesild af.

Til påskefroskoten i Østre Kjul 2012, lavede jeg fire forskellige slags marinerede sild, jeg har valgt de 2 bedste til at sætte herind.

Hvis du vil have gode ideer til andet end de traditionelle sild så se på www.lykkeberg.dk der er der 100 forskellige opskrifter, så det er bare at prøve løs.


Min personlige favorit til påskefrokosten var denne:


Middelhavssild med soltørrede tomater
3 marinerede sildefileter (Hirtshals Sild var den bedste i test af sild til julen 2011.)
50-75 g soltørrede tomater i olie
2 fed hvidløg (minimum ;-) )
1 spsk basilikum blade helst friske.
1 lille rødløg finthakket
friskkværnet peber.

Skær sildefileterne i 3 cm stykker og anret dem på et fad. Lav en tomatsalsa ved at hakke de soltørrede tomater og blande dem med hakket hvidløg, basilikum og løg.

Tilsæt 1-2 tsk. olie fra glasset med soltørrede tomater.

Fordel tomatsalsaen over sildene og drys med friskkværnet peber. Peberen er vigtig.


Serveres som al god sild på et stykke godt gerne hjemmebagt rugbrød ( vi foretrækker softkerne brød fra bager Wendorff i Fåborg ) smurt med smør.

 

Dildsild:


Ingredienser:

3-4 faste marinerede sildefileter (gammeldags modnede Hirtshals Sild).
2 dl. Creme fraîche 18%
2 tsk. dijonsennep
1 stort bundt dild (4-5 spsk. hakket )
Saften af en ¼ citron.
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Si væden fra sildene og dup dem helt tørre med et stykke køkkenrulle.
Skær fileterne i lige store stykker.
Rør Creme fraîche, dijonsennep, hakket dild og citronsaft sammen og krydr godt med salt og peber.
Silde stykkerne lægges i et glas med dressingen, og stil dem på køl natten over.

Smager godt når man er til sild med dressing.



Til julefrokosten 2011 lavede jeg denne sild der skabte lykke hos 80% af familien:


Porresild

Ingredienser:

6-8 mar. sildefileter

200 g mayonnaise

200 g creme fraiche

4 porrer kun det hvide til cremen.

2 fed hvidløg.



Fremgangsmåde:

Hæld lagen fra sildefileterne og tør dem med køkkenrulle, del dem i passende mundrette stykker.

Porrerne skæres i tynde ringe der røres i cremen.

Mayonnaise og creme fraiche røres sammen, og de øvrige ingredienser blandes i.

Cremen smages til med lidt salt og peber.

Sild og creme røres sammen.

Retten pyntes med tyndtskårne ringe af det grønne af porrerne.



Og så skal denne afprøves også:

ÆGGESALAT MED KARRY

Til 6 personer

3 fileter af gammeldags modnede marinerede sild.
100 g ægte mayonnaise
100 g cremefraiche 18%
1 æble skåret i små terninger
2 hakkede hårdkogte æg
1 hakket løg
1-2 tsk. karry
½-1 spsk. sukker

Bland mayonnaise og cremefraiche. Tilsæt karry indtil karrysmagen er tilpas, tilsæt derefter sukker for at afrunde smagen. Rør godt for at få sukkeret opløst. Vend forsigtigt æbletern, de hakkede løg og æg i. Silden skåret i små bidder eller tern vendes i cremen.

Gem lidt hakket æggeblomme til pynt.



En sild som jeg vil prøve næste gang jeg står for silden, er denne opskrift af Claus Meyer fundet på nettet ( www.sildensdag.dk ):



Bondesild

 

Gengivet fra Claus Meyer www.clausmeyer.dk hvor du også finder andre opskrifter.


 

Ingredienser:

2 rødløg

3 gulerødder

1 dl. koldpresset rapsolie

1 dl. æbleeddike

1 dl. rørsukker

1 dl. vand

4 laurbærblade

1 spsk. hele sorte peberkorn

1 spsk. enebær

1 spsk. korianderfrø

2 spsk. grov sennep

10 marinerede sildefileter af god kvalitet

(gammeldags modnede).

1 stort bundt dild



Fremgangsmåde:

Pil løgene og skær dem i både.

Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.

Kom løg og gulerødder i en gryde sammen med resten af ingredienserne undtagen dild og

sildefileter.

Kog lagen op og tag den af varmen og lad lagen køle godt af.

Kom sildefileterne i et stort sylteglas og hæld den kolde lage over dem.

Kom plukket dild med ned i glasset.

Luk glasset tæt, sæt det i køleskabet og lad bondesilden trække i minimum tre dage, gerne en uge, inden der spises af dem.

Server bondesilden på rugbrød og top med rå løg og evt. frisk dild.

Bondesild kan holde sig ca. 2-3 måneder uåbnet i køleskab, og ca. 20-25 dage når glasset er blevet åbnet.



Den bliver lavet til julefrokosten 2012 ;-) så er familien advaret.